Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایران اکونومیست -

به گزارش ایران اکونومیست؛ مقاومت در برابر حرارت یکی از ویژگی‌های ضروری بسیاری از قطعات در صنایع مختلف است. موتورهای احتراق و توربین‌ها در صنایع هوافضا از مهمترین این موارد به شمار می‌روند.

در برخی موارد به‌ منظور ایجاد مقاومت به حرارت در یک قطعه و جلوگیری از نفوذ حرارت به آن از پوشش‌های مقاوم به حرارت استفاده می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پوشش‌های پایه رزینی از مهمترین این نوع پوشش‌ها به شمار می‌روند.

بر این اساس پژوهشگران دانشگاه صنعتی سهند تبریز نانو پوشش‌هایی را سنتز کردند که پس از سوختن ساختار خود را حفظ می‌کند.

دکتر حسین روغنی ممقانی از اعضای هیات علمی دانشگاه صنعتی سهند تبریز هدف از اجرای این تحقیقات را بهبود رفتار حرارتی رزین‌های اپوکسی ذکر کرد و ادامه داد: در این طرح با افزودن نانولوله‌های کربنی به زمینه‌ رزین اپوکسی و ایجاد یک ساختار نانوکامپوزیتی و متخلخل مقاومت حرارتی این رزین را بهبود دادیم، به ‌نحوی‌که رزین نهایی پس از سوختن شکل ساختاری اولیه‌ خود را حفظ می‌کند.

وی اضافه کرد: رزین اصلاح‌ شده در این پژوهش این قابلیت را دارد که هم به‌ صورت پوشش بر روی قطعات در معرض حرارت اعمال و هم اینکه با قالب‌گیری از آن قطعه‌ صنعتی تولید شود.

ممقانی با بیان اینکه در این پژوهش دو رویکرد برای افزایش خواص حرارتی رزین اپوکسی مد نظر قرار گرفت، گفت: هدف این پژوهش بر مبنای افزایش مقاومت حرارتی و همچنین بهبود میزان حفظ ساختار رزین اپوکسی بعد از سوختن تعریف شد؛ ازاین‌رو، برای نیل به این اهداف دو روش مورد استفاده قرار گرفت.

وی روش اول را تزریق ساختار مزومتخلخل و هیبریدی متشکل از نانولوله کربنی/سیلیکا به درون رزین اپوکسی و روش دوم را اصلاح رزین و نانولوله‌های کربنی و قرار دادن آنها در ساختار نانوهیبریدی در زمینه‌سیلیکا عنوان کرد.

این عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی سهند تبریز تاکید کرد: محصول به‌ دست‌آمده از هر دو روش، مقاومت حرارتی و میزان باقیمانده پس از سوختن بالایی از خود نشان دادند. اما محصول به ‌دست ‌آمده از روش دوم خواص بهتری از خود بروز داد. این امر به سبب ایجاد ساختاری موسوم به در هم تنیدگی کووالانسی ایجاد شده است.

این محقق یادآور شد: در پژوهش حاضر خواص حرارتی رزین اپوکسی با تزریق آن به درون شبکه سیلیکا/سیلوکسان در حضور نانو لوله‌های کربنی بهبود داده شده است که برای این منظور در ابتدا یک کامپوزیت متشکل از زروژل نانولوله‌های کربنی و اپوکسی رزین تهیه شد که برای این منظور رزین اپوکسی در حضور نانو لوله‌های کربنی پخت شدند.

وی افزود: سپس رزین اپوکسی به‌وسیله‌ دو نوع اصلاح‌کننده‌ شیمیایی مختلف اصلاح شیمیایی و در ادامه نانوکامپوزیت نانولوله کربنی/اپوکسی و همچنین نانوهیبرید سلیکا/نانولوله کربنی/اپوکسی از طریق واکنش سل ژل و به‌وسیله رزین‌های اصلاح‌شده سنتز شد.

به گفته ممقانی، در نهایت آزمون‌های مربوط به مشخصه‌یابی ساختار حاصل و همچنین آزمون‌های مربوط ارزیابی حرارتی آنها انجام گرفت.

ممقانی به نتایج به دست آمده از این تحقیقات اشاره کرد و افزود: بر اساس نتایج به دست آمده اندازه‌ تخلخل موجود در زروژل نانو لوله‌های کربنی موجود در زمینه نانوکامپوزیت‌ها 2 تا 10 نانومتر بوده است. همچنین بیشترین مقدار باقی‌مانده‌ پس از سوختن مربوط به نانوهیبرید حاوی یک درصد وزنی نانو لوله‌ کربنی بوده است.

به گفته وی، این پوشش‌ها در فاز آزمایشگاهی تولید شده است و در پوشش دهی قطعاتی که در معرض حرارت و شعله هستند، کاربرد خواهند داشت.

نتایج این تحقیقات که حاصل همکاری سعید نجفی شجاع دانشجوی مقطع کارشناسی ارشد دانشگاه صنعتی سهند تبریز و دکتر حسین روغنی ممقانی و دکتر مهدی سلامی کلجاهی از اعضای هیأت علمی این دانشگاه است، درJournal of materials science با ضریب تأثیر 2.599 منتشر شده است.

منبع: ایران اکونومیست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۴۶۲۹۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پرس در اندیشه تغییر ساختار مالکیت باشگاه رئال مادرید

رئیس باشگاه رئال مادرید به یک منظور خاص قصد اعمال تغییری بزرگ در اساسنامه این باشگاه را دارد. - اخبار ورزشی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم و به نقل از نشریه کنفیدنسیال؛ فلورنتینو پرس رئیس باشگاه رئال مادرید بدون شک یکی از موفق‌ترین و باسابقه‌ترین رؤسا و دو دوره کاری او در سانتیاگو برنابئو، جزو بهترین ادوار تاریخ این باشگاه بوده است. تازه‌ترین دستاورد او بازسازی ورزشگاه سانتیاگو برنابئو بود که به عنوان میراثی ماندگار برای کهکشانی‌ها شناخته می‌شود اما او قصد دارد پیش از خروجش میراث‌های بزرگ دیگری هم به جا بگذارد.

پرس 77 ساله قصد دارد حداقل یک دوره دیگر به تصدی ریاست باشگاه رئال مادرید ادامه دهد و در عین حال در جستجوی گزینه‌هایی برای تقویت جایگاه مالی و حقوقی باشگاه است. از نظر پرس فروش 11 درصد از حق پخش تلویزیونی بازی‌های لالیگا برای 50 سال و تحرکات متنوع یوفا (در رأس آنها ممانعت از برگزاری سوپرلیگ اروپا) اقدامات تهاجمی و خصمانه علیه رئال مادرید بوده است که باشگاه باید با آنها مقابله کند. یکی از راهکارهای پرس برای این کار جذب سرمایه‌گذاران جدید است اما تجربه ناموفقی که برخی از تیم‌های لیگ برتری در انگلیس با فروش بخش از سهام خود به سرمایه‌گذاران خارجی داشته‌اند، رئیس رئالی‌ها را نگران باز شدن پای رؤسای نااهل به ساختار مدیریتی باشگاه می‌کند.

رئال مادرید از باسک برای فتح لالیگا خیز برداشت

از این رو پرس در حال بررسی دو گزینه است که یکی از آنها افزایش دامنه اختیارات اعضا و در عین حال مدرنیزه کردن ساختار باشگاه و حصول اطمینان از این موضوع است که یک نهاد یا سازمان خارجی نمی‌تواند بر باشگاه ادعای مالکیت داشته باشد. با این حال در این مقطع زمانی مشخص نیست که پرس دقیقاً در این حوزه چه برنامه‌هایی در سر دارد اما این می‌تواند به معنا تبدیل باشگاه رئال مادرید به یک شرکت خصوصی باشد که اعضای آن سهامدارانش تلقی می‌شوند.

راهکار دیگر می‌تواند با تغییر عمده در فوتبال اسپانیا همراه شود. پرس مدتی است که با مؤسسه حقوقی کلیفورد چنس و مؤسسه بانکی و سرمایه‌گذاری «کی‌کپیتال پارتنرز» وارد مذاکره شده است تا شرایط قرار دادن سهام باشگاه رئال مادرید در بورس را بررسی کند. در همین حال دو مؤسسه مالی بزرگ دیگر، جی‌پی مورگان و جان هان نیز از اهداف پرس مطلع شده‌اند و نیم نگاهی به اوضاع دارند. این راهکار دوم می‌تواند حتی به فروش 49.9 درصد از سهام باشگاه شود، یعنی درصدی که اجازه می‌دهد اعضای فعلی همچنان امور باشگاه را تحت کنترل داشته باشند.

انتخاب راهکار دوم می‌تواند تغییر شگرف در مدل مالکیت باشگاه رئال مادرید ایجاد کند و نقاط قوت و ضعف خودش را خواهد داشت. یکی از اصلی‌ترین ایراد‌های اجرای این راهکار بر هم خوردن تعادل در حق رای ذی‌نفعان باشگاه خواهد بود. در حال حاضر از نظر تئوری، هر یک از اعضای باشگاه به یک اندازه برای تصمیم‌گیری درباره آینده باشگاه حق رأی دارند اما ورود سرمایه‌گذاران خارجی این تعادل را برهم خواهد زد. به هر حال پرس برای اعمال این تغییرات در ساختار مدیریت باشگاه، باید آنها را در مجمع عمومی باشگاه به رای بگذارد هرچند در سال‌های اخیر به ندرت پیش آمده است که اعضای باشگاه با ایده‌هال او مخالفت کرده باشند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • پنجره ترمال بریک نسل جدید چیست؟
  • افزایش ۶ درصدی تولید برق در فروردین ۱۴۰۳
  • حملات سنگین روسیه به ۴ نیروگاه حرارتی اوکراین
  • حملات سنگین روسیه به 4 نیروگاه حرارتی اوکراین
  • روسیه به ۴ نیروگاه حرارتی اوکراین حمله کرد
  • فرمول تعیین حقوق کارگران تغییر می‌کند؟
  • فرمول تعیین دستمزد کارگران تغییر می‌کند؟
  • پرس در اندیشه تغییر ساختار مالکیت باشگاه رئال مادرید
  • زلزله در ساختار نظامی و سیاسی رژیم صهیونیستی
  • ساختار امنیتی اوراسیا: از ایده تا عمل